Blog

Ezért próbáld ki a vegetáriánus étrendet!

2017.12.07 14:21

Ha fogyni akarsz, ha jobb kedélyállapotra vágysz, ha egészségesebb szeretnél lenni, a megoldást megtalálhatod ebben az életformában. Sok tekintetben hozhat pozitív változást, ha a húst kiiktatod az életedből.

Egy egészséges ember, ha áttér a vegetáriánus étrendre, azonnal fogyni kezd, javul a koleszterin szintje, a vércukorszintje, csökken az esélye a keringési betegségekre és a bőre is egészségesebb lesz. Nézzük, melyek a legnyomósabb érvek, amikért mindenképp érdemes elgondolkodnod a vegetáriánus étrend követésén!

Fogyni fogsz

Egy 5 éven át tartó vizsgálat bebizonyította, hogy a húst nem fogyasztóknak alacsonyabb a testtömeg indexük, mint a húsevőknek és jelentősen kevesebb köztük a túlsúlyos is. Azok a túlsúlyos emberek pedig, akik áttértek a vegetáriánus étrendre, többet voltak képesek fogyni - még azonos kalóriabevitel mellett is -, mint azok, akik továbbra is ettek húst.

Javul a szíved állapota

A telített zsírok elsődleges forrásai a húsok és a tejtermékek. Ezek emelik meg a koleszterinszintet és ezzel együtt növelik a keringési betegségek valószínűségét. Ha kiiktatod a húst az életedből, automatikusan csökken a telített zsírok mennyisége a szervezetben, ezzel pedig csökken a szívbetegség kockázata is.

Csökkenni fog a vérnyomásod

A vegetáriánusok és vegánok között jóval kevesebb a magas vérnyomásos, mint a húst fogyasztők körében. A kutatók szerint ez elsősorban a kisebb testsúlynak és a zöldségek, gyümölcsök magasabb fogyasztásának köszönhető.

Csökkentheted esélyedet a cukorbetegségre

A vegetáriánus étrendet követők között kevésbé fordul elő a metabolikus szindróma, ami szorosan kapcsolódik a 2-es típusú cukorbetegséghez, a stroke-hoz, a szívbetegséghez. Vizsgálatok kimutatták, hogy ha nem fogyasztunk húst, csökken a vérnyomás, a vércukor- és a triglicerid szint, ahogyan csökken a derékméret is.

Csökkenhet a rák kockázata

Egy 10 éves vizsgálat során közel 70.000 embert figyeltek meg, akik vallási okoknál fogva nem fogyasztottak húst. Az eredmények pedig azt mutatták, hogy a vegetáriánus étrend és mindenféle ráktípus között szoros kapcsolat áll fenn olyan tekintetben, hogy aki nem eszik húst, annak az összes daganatfajta kialakulására csökken az esélye.

Javul a bőröd állapota

A vegetáriánus étrend az egyik legjobb a bőröd számára. Ha több friss gyümölcsöt, zöldséget és teljes értékű gabonát eszel, melyek tele vannak antioxidánsokkal, annak a bőrödön is látható hatása lesz. Az antioxidánsok semlegesítik a káros szabadgyököket, melyek ráncokat és a bőr petyhüdtségét is okozzák.

Boldogabb lehetsz

Természetes kedélyállapot javítóként akár az orvos is felírhatná a sok zöldség és gyümölcs fogyasztását. Egyetemi tanulmány során 80.000 britet vettek górcső alá és azt figyelték meg, hogy a napi elfogyasztott zöldség- és gyümölcsmennyiség igen nagy hatással volt a hangulatukra. Minél többet eszel belőlük, annál jobb lesz a kedélyállapotod, csökken az esélyed a depresszió kialakulására is.

Webáruház készítés