Eco G Mandula 500g

Raktárkészlet: VAN
Eco Mandula

Igazi csemege és nagyszerű konyhai alapanyag, mely egészséges is!

A mandula belső, vékony maghéja sok antioxidánst tartalmaz, ez védi a magot az oxidálódástól, azaz a megavasodástól. Antioxidáns hatása miatt tehát érdemes ezt is elfogyasztani. Kutatások szerint, aki sok mandulát eszik, csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek esélyét.

7 600 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

A mandula bővelkedik B1-, B2-, B6- és E-vitaminban. A benne lévő ásványi anyagok közül kiemelkedő a kálium (835 mg), foszfor (441 mg), a kálcium (252 mg) és a magnézium (170 mg) tartalma. Nyomelemek közül a cink, a vas és a mangán található meg benne nagyobb mennyiségben.

100 gramm mandula 570-630 kcal-t, 2400-2600 kJ-t tartalmaz. 19-30%-a fehérje, 15-16%-a növényi rost, 3,5-7%-a víz, de találhatók benne értékes aminosavak is. Szénhidrát tartalma 2-4%, zsírtartalma magas 53-59%. Ezek telített és telítetlen zsírsavak (palmitol-, sztearin-, palmitin-, linol- és olajsav). 

A mandulamagból készült liszt ideális alternatívája a fehér lisztnek gluténérzékenyek számára. Sütemények elkészítéséhez, díszítéséhez is használhatjuk.

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
600 g/kg
Webáruház készítés