Datolya (mag nélküli) 500g

Raktárkészlet: NINCS
Datolya (mag nélküli)

Az aszalt gyümölcsök remek energiaforrások testünknek, mivel az aszalás során a gyümölcsök tápanyagtartalma a többszörösére nő, emellett pedig több rostot tartalmaznak, mint friss társaik. Az datolya A-vitaminban, kalciumban és magnéziumban gazdag, továbbá meg kell említeni B-vitamin, foszfor, réz, kálium és vastartalmát is.

700 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Az A-vitamin jelentős szerepet játszik a szem és az immunrendszer védelmében, a bőrünk éppségében, és a csontok egészséges növekedésében.

A kalcium a csontok és fogak éppségben tartása, valamint az idegrendszer megfelelő működése miatt elengedhetetlen.

A magnézium az idegek, izmok, szív- és érrendszer működése, illetve a csontok felépítése miatt hangsúlyos. A kalcium felszívódásában is szerepet játszik.

A B-vitamin többek között az idegrendszer ideális működésében, és a fehérje- és szénhidrát-anyagcserében vesz részt.

A foszfor a kalciumhoz hasonlóan a csontok, a fogak és az idegrendszer egészsége miatt fontos. Emellett a fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcserében szükséges.

A réz a vérképzéshez, a központi idegrendszer működéséhez és az oxidációs-redukciós folyamatokhoz szükséges.

A kálium többek között a megfelelő izomműködésért és az ingerületátvitelért felelős.

A vas a fehérjeképződésért, az oxigén- és széndioxid szállításért, az enzimek működéséért felelős.

A datolya az egyik legősibb gyümölcs, már az időszámításunk előtti 4. évezredből is maradtak fenn róla írásos emlékek. Ez a gyümölcs a Bibliában is megtalálható.

 

 

 

Adatok
Polcélettartam
12 honap
Tárolás
Normál
Szállítás
Normál
Nettó súly
500
Szállítási súly
510
Energiatartalom (kJ)
1 460
Energiatartalom (kcal)
347,6
Szénhidrát
83,8
Fehérje
2,4
Raktárkészlet
NINCS
Tömeg
500 g/db
Webáruház készítés